Mª Asunción Ortega Enciso

Membre del Consell d’Administració. Consellera Dominical.

Nascuda a Ledesma de Soria el 1951.

Membre del Consell d’Administració de CriteriaCaixa des del febrer de 2019. És patrona de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona ”la Caixa” des del desembre de 2016.

És llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona.

Als anys 80 va ser professora de l'Escola de Comandaments Intermedis i de l'Escola de Formació de ”la Caixa”.

Des de 2006 fins al desembre de 2016 ha estat Presidenta Executiva del Consell d'Administració de CaixaBank Asset Management SGIIC, S.A. Durant aquest període ha estat membre de la Junta directiva d'Inverco - Asociación de Instituciones de Inversión Colectiva y Fondos de Pensiones - i del Patronat de la Fundación Inverco.

Va iniciar la seva carrera professional l'any 1968 al Banco de Bilbao, i a partir de 1975 va col·laborar a temps parcial amb altres economistes en un despatx propi, orientat al control de gestió d'empreses.

El 1979 va començar a treballar a la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis, ”la Caixa”, a l'àrea de planificació comercial i d'inversions, i des de llavors ha ocupat diferents posicions directives com a cap de Recursos Aliens, Directora de Mercat de Capitals i Directora de l'Àrea de Banca Personal quan es va crear el 2001 fins al 2006.

El 2001 es va incorporar a l'Institut Espanyol d'Analistes Financers i actualment és vicepresidenta de l'institut esmentat, membre de la Junta Directiva i vicepresidenta de la Fundació d'Estudis Financers.

Última actualització: Març de 2019.