Enrique Alcántara-García Irazoqui

Membre del Consell d’Administració. Conseller independent.

Nascut a Barcelona, 1944.

Membre del Consell d’Administració de Criteria Caixa, S.A.U. des de l’abril de 2020.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Va guanyar les oposicions d’advocat de l’Estat el 1972, i el van destinar a Barcelona.

Va ser delegat del Govern de l’Autoritat Portuària de Barcelona, president del Consell d’Administració de Títulos Barcelona, S.A. (SIM), de Túnel del Cadí, S.A. i de Dromogest, S.A. Així mateix, va ser membre del Consell d’Administració d’Enagas, S.A., de Gas Madrid, S.A., de Torras Domènech, S.A. i de Banco Herrero, S.A.

Va ser vicepresident del Consell d’Administració i membre de la Comissió Executiva de Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de Barcelona (1979 - 1991), vicepresident primer (1990 - 1991) i vicepresident segon (1992 - 2000) del Consell d’Administració de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, ”la Caixa”, membre del Consell d’Administració de Naturgy Energy Group, S.A. i vocal de la seva Comissió d’Auditoria (1993 – 2020), vicepresident del Patronat de la Fundació ”la Caixa” (2000 - 2002), membre del Consell d’Administració (1993 - 2003), membre de la Comissió Executiva (1999 - 2003) i membre de la Comissió d’Auditoria i Control (2002 - 2003) d’ACESA, Vicepresident del Consell d’Administració de Saba, S.A. y membre de la seva Comissió Executiva, patró de la Fundació Óscar Tusquets Blanca, membre del Consell d’Administració d’Unión Fenosa, S.A., patró de la Fundació Nou Mil·lenni i secretari del Consell d’Administració d’Abertis Telecom, S.A. (2004 - 2011).

Actualment és soci i administrador de Bufete Alcántara, S.L.P. i soci de Brugueras, Alcántara & García-Bragado Abogados. Al maig de 2021 va ser novament nomenat membre del Consell d’Administració de Naturgy Energy Group, S.A. Així mateix, és secretari del Consell d’Administració d’UPCNET, Serveis d’Accés a Internet de la Universitat Politècnica de Catalunya, S.L.U., del Consell d’Administració d’ITHINKUPC, S.L.U. i del Consell d’Administració de Vila Universitària, S.L. També és secretari del Patronat de la Fundació Politècnica de Catalunya, de la Fundació Universitat Autònoma de Barcelona i de la Fundació Factor Humà.

Última actualització: juny de 2021.