Montserrat Trapé Viladomat

Membre del Consell d’Administració. Consellera Independent.

Nascuda a Manresa, 1960.

Membre del Consell d’Administració de CriteriaCaixa des de l’abril de 2020.

Llicenciada en Dret per la UNED. El 1985 es va incorporar per oposició al Cos Especial de Gestió de la Hisenda Pública. El 1986 es va incorporar al Cos d’Inspectors de Finances de l’Estat. Des de 1989 és auditora i membre del Registre Oficial d’Auditors de Comptes.

Va desenvolupar diversos càrrecs al Ministeri d’Economia i Hisenda, en la seva condició d’Inspectora de Finances de l’Estat, destacant els següents: Inspectora en cap d’Unitat a la Delegació Especial de l’AEAT de Catalunya (1987-1993), Inspectora en cap de la Unitat Regional de Fiscalitat Internacional a la Inspecció Regional de l’AEAT de Catalunya (1994-1997), Inspectora en cap regional adjunta de l’AEAT de Catalunya (1997-2001) i cap adjunta de Fiscalitat Internacional i Tributació de No Residents a l’Oficina Nacional d’Inspecció (2001-2007).

Així mateix, va ser representant d’Espanya en el Comitè d’Assumptes Fiscals de l’OCDE (1995-2007) i vicepresidenta del Fòrum Conjunt de Preus de Transferència de la Comissió Europea (2002-2007). Va formar part de l’equip tècnic de suport fiscal d’Espanya durant la seva presidència al Consell de la Unió Europea (2002). Així mateix, ha participat en diversos projectes de consultoria en diversos països llatinoamericans.

El 2007 es va incorporar a KPMG, firma en què ha exercit diversos càrrecs fins al setembre de 2020, com ara sòcia de Preus de Transferència, sòcia directora d’Impostos i Legal de Catalunya i les Balears, sòcia responsable de Fiscalitat Internacional i M&A de KPMG Abogados España i membre del Consell d’Administració de KPMG España. Des de 2009 fins a 2014 va ser la sòcia líder de l’Àrea de Preus de Transferència a Europa.

Forma part de la llista d’experts independents per ser membre de la Comissió Consultiva del Conveni Europeu d’Arbitratge, ja que ha participat en diversos arbitratges internacionals. És professora de l’Institut d’Estudis Fiscals des de 2007 i professora visitant d’ESADE, i va ser professora convidada del Màster de Tributació de la Universitat de Barcelona i professora col•laboradora a la Universitat Internacional de Catalunya.

Ha participat en nombrosos programes i seminaris; és autora de diverses publicacions en matèria fiscal, entre les quals destaquen els Convenis Fiscals Internacionals (juntament amb Carmona, Calderón i Martín), amb 12 edicions. Ha obtingut diversos reconeixements i distincions; forma part de la llista Best Lawyers ininterrompudament des de 2009, entre d’altres.

És codirectora del Capítol Espanyol de la Woman Corporate Directors Foundation (WCD) des de 2017.

Última actualització: Octubre 2020.