Marcos Contreras Manrique

Membre del Consell d'Administració. Conseller Independent.

Nascut a Sevilla, 1971.

Des de juliol de 2012, membre del Consell d’Administració de Criteria CaixaHolding, societat que es va fusionar amb Servihabitat XXI al desembre de 2013, moment a partir del qual va ser nomenat membre del Consell d’Administració de la societat resultant de la fusió, CriteriaCaixa. President de la Comissió d'Auditoria i Control des del desembre 2018 i membre d’aquesta Comissió des de la seva constitució el 2014. Membre de la Comissió Executiva des de la seva constitució al juliol de 2019.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Sevilla. Compta amb diferents títols de Màster en Direcció d'Empreses Immobiliàries, Diplomatura en Alta Direcció d'Empreses i en Alta Direcció d'Empreses Líders, per l'Instituto Internacional San Telmo.

Va iniciar la seva carrera professional en el sector empresarial, assumint posicions directives i executives en Consells d'Administració de les empreses del Grupo Vimac (2001-2009), dedicades a la construcció d'infraestructures ferroviàries i obra civil.

El 2009 es va incorporar a la Corporación Empresarial Cajasol com a Vicepresident Executiu, assumint la responsabilitat de coordinació i organització de la cartera industrial del grup.

El 2011 va ser nomenat membre del Consell d'Administració de Banca Cívica, entitat on també va ser membre de la Comissió Executiva, de la Comissió d'Auditoria i Control i de la Comissió de Responsabilitat Social Corporativa.

Va ser membre del Consell d'Administració de CASER (2009-2013), membre del Consell d'Administració i de la Comissió d'Auditoria de Deóleo (2011-2012), vicepresident de la Fundación Cajasol i Conseller del Banc Europeu de Finances (2010-2018), on el van nomenar vicepresident al 2012. Així mateix va ser president de la Comissió d’Auditoria del Banc Europeu de Finances des de la seva constitució (2016).

És membre del Consell d'Administració d'Hidralia.

És membre de l'Il•lustre Col•legi d'Advocats de Sevilla.

Última actualització: Juny de 2019.