Isidro Fainé Casas

Isidro Fainé Casas

President del Consell d'Administració. Conseller Dominical.

Nascut a Manresa, 1942.

És president i membre de la Comissió Executiva del Patronat de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, ”la Caixa”, i president i membre de la Comissió Executiva del Consell d'Administració de Criteria Caixa, S.A.U. Així mateix és president d'honor de Naturgy Energy Group, S.A., vicepresident del Consell d'Administració de Telefónica, S.A., Assessor Especial del Consell de “The Bank of East Asia” i Conseller de Suez, S.A.

Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, ISMP en Business Administration per la Universitat de Harvard i Diplomat en Alta Direcció pel IESE. Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres i de la Reial Acadèmia Europea de Doctors.

Va iniciar la seva carrera professional en banca com a director d'inversions al Banco Atlántico, el 1964, per incorporar-se posteriorment, el 1969, com a director general del Banco de Asunción al Paraguai. A continuació, va tornar a Barcelona per ocupar diferents càrrecs de responsabilitat a diverses entitats financeres: director de personal de Banca Riva y García (1973), conseller i director general de Banca Jover (1974) i director general de Banco Unión (1978). El 1982 es va incorporar a ”la Caixa” com a subdirector general i hi va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat. L'abril de 1991 va ser nomenat director general adjunt executiu i el 1999, director general de l'entitat, la presidència de la qual va assumir el juny de 2007 fins al juny de 2014. Va ser president de CaixaBank, S.A. des de 2011 fins a la seva renúncia com a membre del Consell d'Administració l'any 2016.

Actualment, ocupa la presidència de la Confederación Española de Cajas de Ahorros (CECA), del World Savings Banks Institute (WSBI) i la vicepresidència del European Savings Banks Group (ESBG).

També és president de la Confederación Española de Directivos y Ejecutivos (CEDE), i del Capítulo Español del Club de Roma i fundador del Cercle Financer. També és membre del Patronat del Museu Nacional del Prado, patró de la Fundación Carlos Slim i ha estat reconegut amb el Premi Forbes 2018 a la Filantropia.

Última actualització: Maig de 2020.