Isidro Fainé Casas

President del Consell d'Administració. Conseller dominical.

Nascut a Manresa, 1942.

És president del Patronat de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, ”la Caixa” i de la seva Comissió Executiva, i president del Consell d'Administració de CriteriaCaixa i de la seva Comissió Executiva. Així mateix és president del Consell d’Administració d’Inmo Criteria Caixa, S.A.U., president d'honor de Naturgy Energy Group, S.A., vicepresident del Consell d'Administració de Telefónica, S.A. i Assessor Especial del Consell de “The Bank of East Asia”.

Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, ISMP en Business Administration per la Universitat de Harvard i Diplomat en Alta Direcció pel IESE. Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres i de la Reial Acadèmia Europea de Doctors.

Va iniciar la seva carrera professional en banca com a director d'inversions al Banco Atlántico, el 1964, per incorporar-se posteriorment, el 1969, com a director general del Banco de Asunción al Paraguai. A continuació, va tornar a Barcelona per ocupar diferents càrrecs de responsabilitat a diverses entitats financeres: director de personal de Banca Riva y García (1973), conseller i director general de Banca Jover (1974) i director general de Banco Unión (1978). El 1982 es va incorporar a ”la Caixa” com a subdirector general i hi va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat. L'abril de 1991 va ser nomenat director general adjunt executiu i el 1999, director general de l'entitat, la presidència de la qual va assumir el juny de 2007 fins al juny de 2014. Va ser president de CaixaBank, S.A. des de 2011 fins a la seva renúncia com a membre del Consell d'Administració l'any 2016. També va ser conseller de Suez, S.A. des d’octubre de 2014 fins a l’octubre de 2020.

Actualment, ocupa la presidència de la Confederación Española de Cajas de Ahorros (CECA), del World Savings Banks Institute (WSBI) i la vicepresidència del European Savings Banks Group (ESBG).

També és president de la Confederación Española de Directivos y Ejecutivos (CEDE), i del Capítulo Español del Club de Roma. És Vicepresident de la Reial Acadèmia de les Ciències Econòmiques i Financeres i fundador del Cercle Financer. També és membre del Patronat del Museu Nacional del Prado, patró de la Fundación Carlos Slim i ha estat reconegut amb el Premi Forbes 2018 a la Filantropia.